aktualizováno | 13.02.2009 09:03:04 | edda | přečteno: 3142x
Rozhovor
 

         R O Z H O V O R s Ivo Králem

 

 

Tvé začátky v autosportu?

    Moje první auto byla Š1000MB v r. 1975. Po absolvování jednoho závodu jí můj bratr bohužel totálně zničil. Pro rok 76 jsem již připravil Š100 ve třídě A2-1000. Chtěl jsem jezdit hlavně okruhy, takže v r.78 jsem přešel do třídy A2-1150. Tehdy byly okruhy o nečem jiném, např.v Brně, kde byla propusnost 50 aut bylo startovní pole naplněné....

Škodovkám jsem byl věrný až do r.1991. Pravdy, během tohoto období jsem zkusil i formuli a tzn. placku – tehdy po Jirkovi Hákovi. Nicméně můj první předohrab byl Ford Escort XR3i. Nikdy před tím jsem předokolku neměl, ani v sérii. Od té doby jsem se zůčastnil Fiesta i Peugeot cupu, zkusil jsem i čtyřkolku Subaru /ex Voves/, dnešní nástroj Edy.

 

Jak hodnotíš sezónu 2008

    Sezónu jsem neodjel celou, přesto se mi podařilo vyhrát třídu v Triola Cupu a u Edy jsem se dostalaž na druhé místo v historicích do 1600ccm, takže jsem vcelku spokojen.

 

Domníváš se, že má tento seriál budoucnost?

  1.    Tento seriál díky dlouholeté známosti s hlavním pořadatelem jsem sledoval již od počátečních porodních bolestí. Přestože jsem se nezúčastnil kompletního prvního ročníku, jsem překvapen hojnou účastí a oblíbeností tohoto seriálu. Vždy jsem si Edy cenil jako organizátora, ale musím přiznat, že se překonává a pokud mu toto úsilí vydrží, tak se máme na co těšit i do budoucna.

 

Co Vás zatím v M ČR ÚAMK nejvíce překvapilo?

    Abych řekl pravdu, tak hlavně lidský přístup pořadatelů, neformální atmosfera a snaha vyhovět v rámci možností všem účastníkům.

 

Co je potřeba zlepšit pro další sezónu?

   Po smolném roce 08 z hlediska několika smrtelných havárií – naštěstí ne v tomto seriálu, bych chtěl jenom apelovat na neustálou bdělost při pořádání závodů, mimo jiné by se mohlo stát, že se již nesvezeme nikdy a nikde.

 

 

Která trať se Ti nejvíce líbila?

    Jsem Berouňák, na zdejší trati znám snad každý metr, tradičně se mi tady i daří – tak asi moje domácí trať. Nemůžu ale opomenout další krásné kopce – Ještěd, Benecko, Jiřetín a moc se těším na Babu i Prachatice. Obě tratě už znám z minulého tisícíletí....!

 

Tvoje sportovní plány pro tento rok?

    Pokud zdraví a krize dovolí, rád bych věnoval prioritu tomuto seriálu, jen pokud vyjde čas, tak i v jiných seriálech – Triole Cup a ve vytrvalostních závodech na okruzích.

 

 

 

Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007