aktualizováno | 11.12.2018 16:49:58 | edda | přečteno: 6281x
ZAV Benecko se vrací po devatenácti letech!

ZAV Benecko se vrací po devatenácti letech!


Pořadatelé Edda Cupu se společně s beneckým patriotem a bývalým soutěžákem Miroslavem Wohankou pokusí navázat na dlouhou historii závodů na trati Štěpanice – Benecko.

První zářijový víkend by se měl uskutečnit I.ročník Edda Cupu, ale jinak to bude již po čtrnácté, co se zde rozezvučí motory závodních speciálů!

Tradice začala oblastním závodem v roce 1982 a svazarmovci to zde dotáhli až na mistrovství ČSSR, naposledy v roce 1989.

K obnovení zdejších závodů přispěl měrou největší v roce 1996 jilemnický šampion Otakar Krámský. Naposledy jsme zde startovali v roce 2000. Bohužel za dobu mé účasti si trať vyžádala i jednu oběť nejvyšší, v roce 1998 zde těžce havararoval, a na následky nehody v nemocnici zemřel formulový jezdec Pavel Kurka :-( Jak jsem před 14 dny koukal, pietní místo, které někdo přesunul na druhou stranu vozovky je potřeba zvelebit, což před akcí provedeme.

Trať má délku 3km, je zcela nový povrch a povětšinou svodidla. Depo bude za cílem na centrálním parkovišti. V okolí je mnoho možností ubytování a občerstvení.

Jako příloha je několik mých fotografií z této tratě a také se za případné nepřesnosti v datech omlouvám!

 

 

 

Rosi | 11.12.2018 17:55:32
A pan Voves protnul cílovou fotobunku po střeše svého Subaru...jestli si dobře pamatují..a také naše legenda Tomáš,dědek "Hank porazil na totální vodě tehdy mladého Karla Trojana (oba Clio Williams)
Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007