aktualizováno | 21.05.2024 11:03:20 | edda | přečteno: 841x
ZAV Mladá Vožice, zahájení registrací

   Premiéru bude mít o víkendu 22.-23.6.2024 EDDA Cup na historické trati u Mladé Vožice. Naposledy se zde jel závod do vrchu před 42 lety! Všichni jezdci i fanoušci jsou srdečně zváni, v Mladé Vožici se na nás velice těší. Níže je článek z minulého roku.

Na této trati se odjely čtyři úspěšné ročníky, poslední v roce 1982. Závod byl mezi jezdci a i v regionu velmi oblíben a vždy uspořádán bez větších komplikací. 

 

 Ze současných jezdců Edda Cupu se nejméně třikrát účastnil Ivo Král / foto č.1/, poslední rok s pomocí počasí se Š 130RS vyhrál i absolutně v cestovních vozech.  Potenciálně by se mohli objevit na startu i další pamětníci původních ročníků, kteří se " motají " kolem našeho seriálu

 

 Jan Heřmánek, Robert Pecina / foto č.2/, Michal Patera/ foto č.3/, který mi taktéž přislíbil, pokud zdraví dovolí účast v Edda Cupu a zejména "místní odchovanec" Petr Vojáček / foto č.4/, který již účast potvrdil a tento kopec byl jeho první v kariéře. Popřípadě i Josef Panožka, který zde dle neúplných výsledků na EUROMONTAGNA.cz zvítězil absolutně v roce 1977.

 

 

 Délka tratě je 2900m s depem v boční, téměř nepoužívané komunikaci u startu, délkou je servisní zázemí neomezené. Asfalt byl před cca deseti roky, když jsem se tam byl podívat poprvé zcela nový, nyní již je stav průměrný, bez děr a záplat. 

Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007