17.06.2024 12:08:31 | dawe | přečteno: 992x
EDDA CUP ZAV Mladá Vožice 21.-23.6.2024, pozvánka

 O víkendu se na nové trati mezi Janovem a Františkovem u Mladé Vožice uskuteční podnik nezávislého seriálu závodů automobilů do vrchu EDDA Cup. Tato trať byla již delší dobu v hledáčku promotéra Edy Patery a letos se tedy podařilo i díky přízni a podpoře místních samospráv vypsat na ní závod.

Zdejší trať má svou historii, v 70. letech minulého století, zde členové místního autoklubu uspořádali několik závodů zařazených do oblasti a přeboru ČSR. Vítězství zde v jednom ročníku vybojoval stále aktivní účastník EDDA Cupu Ivo Král a prvním závodem zde odstartoval svou dlouhou a úspěšnou kariéru Petr Vojáček, který je přihlášen i k nynějšímu závodu!

Nicméně pro většinu startujících to bude nová, neznámá trať. Start se bude nacházet za obcí Janov, za odbočkou na Kouty a po 2 900 metrech dojedou jezdci do cíle ve Františkově. Parkoviště závodních strojů a zázemí závodu bude umístěno pod startem právě na silnici na Kouty. Hned na začátku depa rozloží svůj stánek Landy Grill, kde budou moci zahnat hlad a žízeň závodníci, diváci i náhodní kolemjdoucí.

V současné době se teprve plní seznam přihlášených http://edda.cz/mscrdovrchu/index.php?m=trate/jezdci&t=209, kteří budou bojovat ve vypsaných objemových třídách ve skupinách produkčních, závodních a historických vozů podle propozic EDDA cupu.

Program začíná v sobotu ve tři čtvrtě na devět první ze dvou tréninkových jízd. Po polední přestávce startér vypustí do první závodní jízdy prvního závodníka nejdřív v půl jedné. Na první závodní jízdu plynule naváže druhá jízda, po jejímž skončení do hodiny dojde v prostoru cíle ke slavnostnímu vyhlášení výsledků a předání pohárů nejlepším na stupních vítězů. Harmonogram jízd se může operativně měnit podle aktuálního průběhu závodu.

Organizátoři i jezdci zvou k návštěvě závodu všechny fanoušky motoristického sportu, budou pro ně vyhrazena divácká místa, z důvodů bezpečnosti budou označeny i zakázané prostory, v kterých se během závodních jízd nesmí nikdo zdržovat. Pořadatelé prosí všechny diváky, aby při sledování napínavého dění na trati nezapomínali na zdravý rozum, chovali se ohleduplně k přírodě, respektovali soukromý a obecní majetek a bez výhrad se řídili pokyny traťových pořadatelů. Jen tak lze zajistit bezproblémový průběh této organizačně náročné motoristické akce tak, aby organizátoři nepřišli o podporu místních i pro příští roky, a aby si všichni užili závody bez nepříjemných komplikací.

Podrobnější informace o závodu i celém seiálu EDDA Cup lze najít na stránkách www.edda.cz/mscrdovrchu, na místě bude zdarma distribuována ročenka EDDA Cupu s portréty jezdců, kalendářem, plánky tratí a dalšími zajímavostmi.

Na shledanou o víkendu v Mladé Vožici!

Jarda Malík

Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007