aktualizováno | 02.09.2024 14:39:20 | edda | přečteno: 655x
ZAV EDDA CUP, AUTODROM SOSNOVÁ, sobota 7. 9. 2024, pozvánka

 

 V tuto sobotu se na autodromu v Sosnové u České Lípy uskuteční dvojzávod nezávislého seriálu závodů automobilů EDDA Cup. Pro původně na tento termín plánovaný závod ve Vrchlabí se bohužel nepodařilo získat ani po odvolání souhlas MŽP a tak musel být závod přesunut do Sosnové. Není to typická vrchařská trať, ale díky okruhovému charakteru tratě lze během jednoho dne absolvovat dva závody.

 Závod v Sosnové bude probíhat podle osvědčeného „autodromového“ formátu, po pátečních přejímkách v sobotu ráno začne rozpravou před tréninkem prvního závodu. V osm hodin začne hodinový volný trénink, po něm bude následovat již měřený trénink a v půl jedenácté odstartuje první ze dvou závodních jízd. Dopolední program by měl skončit v půl jedné. Po přestávce na oběd  / občerstvení zajištěno :-) / začne ve 13:20 odpolední závod, v kterém každý jezdec absolvuje čtyři měřené jízdy, do konečného výsledku se budou počítat dva nejrychlejší časy. Do hodiny po skončení poslední závodní jízdy dojde k vyhlášení nejlepších v jednotlivých třídách. Časový harmonogram se může operativně měnit podle dění na trati.

 Celý den se tak bude na trati něco dít i díky nabité startovní listině, která v současnosti čítá 106 jmen. Mezi přihlášenými nechybí nikdo z předních jezdců průběžného celkového pořadí EDDA Cupu s Tomášem Kučerou na Mitsubishi Lancer EVO IX, Miroslavem Černým na Porsche 911 a Petrem Vaňkem na Citroenu Saxo v čele. Zajímavé a napínavé závody budou probíhat ve všech vypsaných třídách. Organizátoři mají radost, že se na startu objeví i závodníci, kteří v minulosti úspěšně bojovali o místa na stupních vítězů, Aleš Komárek s Toyotou Corolla GR, Jiří Hák s Mercedesem AMG A, Antonín Muzikant se škodovkou a Jaroslav Fikota s Hondou CRX. Závodit budou i další kvalitní závodníci s rozmanitou technikou. Seznam přihlášených lze najít zde: http://edda.cz/mscrdovrchu/index.php?m=trate/jezdci&t=212

  Příznivci EDDA Cupu a všichni fandové motosportu mají na závod vstup volný do všech na autodromu divákům přístupných prostor, odkud mohou bezpečně sledovat dění na dráze. Při zachování opatrnosti a ohleduplnosti je možné si i prohlédnout závodní techniku v parkovišti závodních vozů. Pro diváky zde bude zdarma distribuována ročenka EDDA Cupu s kalendářem sezóny 2024, přehledem tratí a představením jezdců. Doufejme, že se dvojzávod závod v Sosnové vydaří.

 Seznam přihlášených, zvláštní ustanovení závodu, další informace k závodu i celému EDDA Cupu lze nalézt na stránkách seriálu www.edda.cz/mscrdovrchu, nebo na FB Edda Cup - nezávislé závody do vrchu | Facebook a v sobotu bude možné sledovat online časy na globalsporttiming.cz/live/ 

 Organizátoři i závodníci se těší na shledanou v sobotu v Sosnové.

 

 Jarda Malík

Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007