30.09.2024 10:44:56 | edda | přečteno: 1993x
ZAV EDDA Cup, Bečov n. T.- Krásno, 5.-6. 10. 2024, pozvánka

 

 

 O nadcházejícím víkendu vyvrcholí nezávislý seriál závodů automobilů do vrchu EDDA Cup na trati z Bečova nad Teplou do Krásna. Ve finálovém závodě letošní sezóny si jezdci rozeberou poslední letošní body a nejlepší v každé vypsané třídě si odnesou poháry.

 Závodníky čeká rychlá trať, kterou pro náš seriál objevil Martin Čábela. Na jezdce bude čekat 4 300 metrů dlouhá varianta tratě s převýšením 160 m po kvalitním asfaltu s cílem pod parkovištěm u rozhledny.

 Náročná trať dokonale prověří celé startovní pole, v kterém nechybí snad nikdo ze špičky celkového průběžného pořadí, nebo předních míst jednotlivých vypsaných tříd. V současné době je přihlášených 74 závodníků, uzávěrka přihlášek je ve čtvrtek večer. Ve startovní listině nechybí nikdo ze špičky celkového pořadí, Miroslav Černý s Porsche 911, Tomáš Kučera na Mitsubishi Lancer, Petr Vaněk na Citroenu Saxo a další, zrovna tak i jezdci bojující v jednotlivých třídách o mistrovské tituly. Aktuální seznam přihlášených je zde: http://edda.cz/mscrdovrchu/index.php?m=trate/jezdci&t=213

 Závod bude probíhat po oba dny podle stejného schématu. V 8:40 ráno začíná první ze dvou tréninkových jízd. Po skončení tréninku a polední přestávce je start první závodní jízdy naplánován na 12:40. Na tu plynule naváže závěrečná druhá jízda. Časový harmonogram a průběh závodu se může operativně měnit podle aktuální situace. Mezi jednotlivými svozy, zhruba po půl hodině je trať otevřena pro průjezd civilních vozů a případný přesun diváků. Do hodiny skončení druhé závodní jízdy dojde v prostoru depa k dekorování nejlepších v jednotlivých třídách. Depo bude tradičně umístěno na letišti v Krásně a je volně přístupné divákům.

 Pro diváky budou podél tratě vyhrazena označená místa, kromě nich budou vytýčeny zakázané prostory, ve kterých se v průběhu závodu z bezpečnostních důvodů nesmí nikdo zdržovat. Organizátoři i jezdci EDDA cupu prosí všechny návštěvníky závodu, aby při sledování napínavého dění na trati nezapomínali na zdravý rozum, byli ohleduplní k přírodě, respektovali značení kolem trati a řídili se bez výhrad pokyny traťových pořadatelů. Vstup na závody je zdarma, rovněž tak zdarma je na místě distribuován tištěný průvodce sezónou EDDA cupu. Podrobnější informace k závodu, seznam přihlášených a další zajímavosti lze najít na webových stránkách seriálu http://www.edda.cz/mscrdovrchu/index.php

 Se všemi fandy motoristického sportu a příznivci EDDA cupu se těšíme na shledanou v sobotu a v neděli v Bečově nad Teplou!

 

Jarda Malík

Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007