01.09.2009 17:18:28 | edda | přečteno: 2760x
Zpráva technického komisaře
Zpráva technického komisaře

   I když to byly jedny z posledních závodů v této sezoně, stále se během přejímek i sobotních tréninků našlo na vozidlech dost závad. Některé závady byly lehčího charakteru a jezdci je odstraní do příště, někteří však museli pracovat v noci, případně ráno. (nebezpečné uchycení pásů, chybějící hasící přístroje, nebezpečné palivové vedení).

  Dalším problémem byla rozpěrná tyč přední nápravy ve třídách SE. Připomínám, že tato rozpěra není povolena, a tak ji několik jezdců po přejímkách, případně během tréninků vymontovávalo.

  Po závodech bylo kontrolováno namátkově několik vozidel z různých tříd, a žádné prohřešky nebyly tentokrát shledány.

  Byl kontrolován minule diskvalifikovaný Golf Iva Krále, a bylo zjištěno, že závady byly odstraněny, a již odpovídá technickým předpisům.

  K technické prohlídce po závodě se nedostavil se svým Porsche Antonín Jech, za což byl diskvalifikován.

  Takže doufám, že to příště bude lepší, a přejímky proběhnou bez problémů. Mirek Pažout TK
MIREK.P-TK | 08.09.2009 21:20:11
Ne, jak píši v předchozí odpovědi, je myšlena rozpěra mezi uložením dolních ramen!Tj. dole mezi rameny. Ty horní rozpěry jsou zatím v pořádku, ale pokud nejsou originál sériově přivařeny, musí být šroubované.
Roman Hovorka | 08.09.2009 18:23:01
A je myšleno ta rozpěra nahoře mezi tlumičema? nebo ještě nějaká jiná?
MIREK.P-TK | 04.09.2009 10:39:35
Proč není povolena, se dočtete v technických předpisech, čl 2.3. Tato rozpěra porušuje tento bod, protože zcela jasně tvoří zesílení a vyztužení uložení předních ramen. Pochopitelně problém vzniká jen, jde-li o dodatečně namontovaný díl, a ne u sériováho provedení. Je-li tam tato rozpěra montována již ve výrobě, jde o sériový díl, a musí tam pochopitelně zůstat. Tato rozpěra je neustálým předmětem diskusí, a proto se můžeme na schůzce po posledních závodech zkusit dohodnout na úpravě předpisů. Pro zbytek letošní sezony však platí výše uvedené. S pozdravem Mirek-TK
vik | 03.09.2009 22:08:11
Zdravím. Chci se zeptat z jakého důvodu není rozpěra povolena? A není povolena generálně nebo jen u vozů u kterých není montována sériově nebo jako možnost si ji objednat při specifikaci vozu. Děkuji Viktor
Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007