14.10.2009 14:34:51 | edda | přečteno: 2812x
Rozhovor s Pavlem Baumgartnerem

1.      Jak hodnotíš letošní sezónu, co se týče Tvého výkonu?

Letošní sezona 2009 nemohla snad ani dopadnout lépe! S ohledem na mé závodní a řidičské schopnosti včetně mého vozu, servisního zázemí a daného rozpočtu, jsem dosáhl na 3.místo v celkovém pořadí ve své třídě. Stále si to nějak nepřipouštím, ale pravděpodobně to je velký úspěch mé dosavadní závodní kariery. Mé celkové umístění je velkou měrou dáno i nepravidelnou účastí, technických závad či chyb mých velkých soupeřů.

2.      Co Tě letos v seriálu nejvíc potěšilo?

Jsem rád, že jsem mohl absolvovat celý vypsaný ročník našeho seriálu a to v tak skvělé přátelské partě lidí ze stran jezdců, organizátorů i pořadatelů z různých koutů (nejen) ČR. Vzhledem k zaměstnání, podnikání a sportovnímu nasazení mi moc volného času nezbývá, ale strávený čas v tomto seriálu beru jako samozřejmost a velice příjemné zpestření celého roku.

Dále bych chtěl podotknout skvělou práci všech lidí kolem příprav a samotné organizace v letošním seriálu. Informace, které jsem nejen jako jezdec potřeboval, jsem vždy měl zde na webu v elektronické podobě, v depu v místě konání závodů ve formě rozpravy či kroužících organizátorů s aktuálními informacemi.

3.      A naopak co je třeba zlepšit?

Stěžovat si na časté a dlouhé čekání na startu asi není na místě, jelikož jezdím skoro na konci startovního pole. Prosedět připraven hodinu dvě v autě nebývá výjimkou, což moc před samotným cca v průměru 2 minutovým závodem moc nepřidá. Nedávám vinu organizátorům, jelikož si z větší části za to můžeme sami z důvodu jezdeckých chyb a nezvládnutí vozidla, což pramení v časté přerušování závodu.

Co mě však trápí a je potřeba určitě zlepšit, je namátkově dohlédnout na trénování mimo závod a to hlavně den před! Možná jsem teď sám proti sobě, ale nejednou jsem jel na administrativní přihlášku civilním autem v běžném silničním provozu. Když si představím pátečního či svátečního řidiče a jeho reakci na rychle se přibližující závodní auto, nemuselo by to dopadnout dobře a to pro nás všechny.

4.      Jaká trať se Ti nejvíc líbila?

Jelikož jsem zastánce technických a kopcovitých tratí, určitě Kdyně Koráb nebo Ještěd. Rozdíl a výkon jezdců i aut se pak změní na minimum a třeba v případě Kdyně je fajn sledovat přímo na trati, jak kdo se pere s tratí a někteří i s autem.

5.      Tvoje sportovní plány pro příští rok?

Plán přes rozpočet je mé umístění… V plánu na příští rok bylo auto prodat a pravděpodobně „dablovat“ na voze mého stájového kolegy Ládi R. S autem jsem se však za necelé dvě sezony celkem seznámil, nikde mě nenechalo (ulítnuté kolo na slovenské dálnici je má vina :o) a letošní Berounskou nehodu ustálo na výbornou. Pokud tedy nepřijde vážný zájemce, auto není na prodej a bude připraveno ve stejné formě, minimálně obhájit stejnou pozici, jako letos. Laťka musí být vysoko, že.

6.      Domníváš se, že historické vozy mají v tomto seriálu místo?

Nedomnívám se, ale jsem si tím naprosto jistý. Dané historické vozy pro tento seriál mají minimum elektronických systému a většinu situací na trati musí řešit přímo jezdec. Dále je to jistě zajímavá část startovního pole nejen pro fandy automobilového sportu či diváka přímo na trati. A hlavně, když se podívám na nějaký motoristický pořad, je mi do pláče z budoucích elektroautomobilů….. 
Pavel Baum. | 19.10.2009 17:02:03
Honzo, děkujeme Ti za poklonu, nápodobně... Jsem rád, že se na závodech lidé jako Ty a spol. vyskytují. Letos jsem ještě nebyl na dovolené, čehož vůbec nelituji. Naopak, Vy jste moje dovolená! Pavlik ;o)
Honza Semlbauer | 16.10.2009 14:20:08
Pavliku, takove lidi jako si ty nebo kluci od MRT + dalsi tenhle sport potrebuje. jste skveli!
Pavel Baum. | 15.10.2009 23:39:49
Wau...., taková krásná slova a nabídka. Jedním slovem, děkuji Vám. Taková nabídka se neodmítá! Určitě se u Vás velmi rád zastavím. Pavlik ;o)
Mesi | 15.10.2009 18:44:15
Pavliku gratulujeme ti k tvému celkovému výsledku v této vyvedené sezóně, také se těšíme na tebe a na celý tým Scuderia Strašnice. Kdyby jsi náhodou potřeboval přezout zimní pneu, tak to máš u nás gratis. Pozdravuje Mesi Racing Team.
Ivoš | 14.10.2009 22:39:58
Jo,jo-uznávám,že v jednoduchosti je krása! I na pořádné karburátory to dokáže hezky zatroubit,Ivoš
Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007