aktualizováno | 24.01.2010 21:03:16 | dawe | přečteno: 4412x
Rozhovor s Petrem Tomáškem
 

R O Z H O V O R

 

 

Jak hodnotíš sezónu, co se týče Tvého výkonu?

Pokud jsem měl v pořádku tréninkové Subaru RA, tak jsem byl s výsledkama spokojený, ovšem je pravda, že většinu závodů jsem neodjezdil díky starým unaveným poloosám a diferenciálu :-(

Naštěstí jsem ale neboural a několik pohárů jsem vyhrál, takže sezónu 2009 hodnotím vcelku pozitivně.

 

Jezdíš dva seriály, můžeme Tě požádat o srovnání?

 

Ano jezdím zároveň i TriolaCup. Bylo by jednoduché říci, že tam je menší konkurence, ale v mé kategorii 4x4 jezdí i několik Formulí a to už se pak musím snažit :-) Na Triolacupu jsou zejména díky mnohem menšímu počtu startujících, kteří zároveň závodí již několik let a jsou vyježdění, malé prodlevy a kolem druhé třetí odpoledne je už zpravidla vyhlašování výsledků, přestože se začíná kolem desáté a jezdí se 3 závodní jízdy. Je tam příjemné, že se počítá jen součet dvou nejlepších časů, takže si jezdec může dovolit i trochu chybovat a jet víc nadoraz.

U UAMK EddaCupu je to organizačně zase víc jako v profících, velká konkurence, bohaté týmy se super závoďákama, co jezdili nedávno FIA ZAV. Bohužel je to ale i díky vysoké účasti mnoha nevyježděných jezdců v nových silných autech vykoupené skoro neustálým čekáním.

 

 

Co je potřeba zlepšit v našem seriálu?

 

Hlavně ty prostoje a dávat retardéry tak, aby opravdu nejen zpomalovaly, ale i nezvyšovaly počet nehod.

 

Která trať se Ti nejvíce líbí?

Beroun, byla tam díky retardérům doslova samá legrace při brždění :-)

 

Tvoje sportovní plány pro příští rok?

Momentálně mi jezdí akorát sériový Golf IV TDI s koulí, za kterým budeme tahat závodní Subaru a přítelkyně Marie Hromádková s ním chce po odpojení plaťáku závodit v sériácích :-)

Snažím se opravit vyzkratovanou elektriku jak u Subaru RA, tak u Subaru Enterprise, ještě nevím, co bude pojízdné. Rád bych si ale zajel letos zase můj nejoblíbenější 8km kopec Ecce homo, což jde jen u v profících.

 

Ahoj Petr Tomášek

 

 

 

 

Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007