aktualizováno | 03.05.2010 15:27:10 | dawe | přečteno: 4042x
Ford Fiesta Cup
 

FiestaCUP v rallye poprvé…

O uplynulém víkendu odstartoval FIESTA CUP 2010 svou první akcí v rámci rallye. Nově připravené „závodničky“ Fiesta 1,3CUP se postavily na start zahajovacího podniku RALLYE CUPu , který se uskutečnil v sobotu 24.4 jako IX.Rallye Střela NĚMČOVICE a který obsahoval 10 RZ ! Z původně přihlášených čtyř aut nakonec jedno chybělo /přihlášená posádka se z důvodů omezení letecké dopravy díky Islandské sopce,nestihla včas vrátit z dovolené/ a tak na startu byly tři posádky. Různobarevné cupové Fiesty budily zaslouženou pozornost už v rámci technických přejímek v depu a nejinak tomu bylo i na tratích RZ. Úspěšný start FIESTA CUPu pak potvrdily celkové výsledky.

Výsledné umístění všech tří startujících FIEST 1,3Cup pak je velmi příjemným překvapením. Na startu IX.RALLYE STŘELA NĚMČOVICE bylo celkem 88aut. FIESTA CUP 2010 je zařazen do nejnižší obsahové třídy A1-do 1400ccm –zde startovalo celkem 18aut. A výsledek ??? Dvojice Vavřička-Čermák –skončila na 37.místě v absolutním pořadí a na 7.místě v A1, dvojice Fryč-Němec skončila na 40.místě absolutně a 9.místě v A1, dvojice Zachoval-Kutalová byla 42.absolutně a 10.ve třídě A1.

Jak ale soutěž probíhala??? Hned první dvě RZ prokázaly,o čem bude toto „cupové závodění“ –když se všechny tři posádky vešly ve svých časech do 10s. Výborně začala posádka Zachoval-Kutalová,jedoucí ve žlutém provedení Fiesty. Přestože se jedná o úplné rallyové nováčky-dokázali vyhrát tři z prvních 4 RZ. Na druhém místě se do prvního a jediného servisu rallye dostala posádka fialové Fiesty ve složení Vavřička-Čermák /ve výsledcích ještě chybně uvedený spolujezdec/.Třetí místo po prvních 4 RZ zbylo na dvojici Fryč-Němec v oranžovém provedení Fiesty –kteří doplatili na dvě chyby a z toho plynoucí dvoje hodiny.

Do druhé poloviny rallye se všechny posádky vydaly se snahou ještě zrychlit a posunout se i v celkovém pořadí třídy A1 výše. Nejvíce vzala za plyn dvojice fialové Fiesty Vavřička-Čermák. Podle hesla „rallye se vyhrává v posledních RZ“ tato dvojice vyhrála 4.z posledních 5 RZ a dostala se do čela FiestaCUPu v rámci Rallye Střela Němčovice. Bezchybnou jízdou v druhé polovině rallye se na celkové druhé místo posunula dvojice oranžové Fiesty Fryč-Němec. Třetí dvojice Zachoval-Kutalová,se díky výbornému začátku neustále přetahovala o první-druhé místo. Pak ale přišla jezdecká chyba cca 200m před cílem 8.RZ –kdy žlutá Fiesta skončila zapíchnutá v příkopu.Díky rychlé divácké akci se sice Fiesta vrátila na trať,ale se ztrátou cca 30s posádka přišla o šanci na lepší umístění.Do poslední 9.RZ navíc posádka musela více hlídat rozhozenou geometrii auta/výsledek nehody bylo mimo jiné i ohnuté PP rameno/ a tak nabrala další ztrátu.

Jaká tedy byla první účast FIESTA Cupu 2010 v rallye ? Rozhodně zajímavá a úspěšná! A hlavně – na celkem 9 RZ se ukázala hlavní přednost CUPOVÉHO ZÁVODĚNÍ –VYROVNANOST a SPOLEHLIVOST !!! Tři posádky na startu-tři úspěšně v cíli. Na celkem 9 RZ ,byli tři různí vítězové - třikrát vyhrála RZ posádka žluté Fiesty, dvě vyhrané RZ má oranžová Fiesta a čtyři vyhrané RZ si připsala Fiesta fialová !

FIESTA CUP 2010 se samozřejmě již připravuje na další rallyové akce – v termínu 4-5.6 2010 RALLYE ŽELEZNICE /pomezí Jičínska a Trutnovska/ www.zelezna-rally.cz a ještě předtím na akci 8.5 2010 RALLYE HOŘOVICE.

Na obě tyto akce je ještě možné si zapůjčit-pronajmout„závodničky“FIESTA 1,3CUP - Cena ALL-INCLUSIVE pro Hořovice je 17.900kč + startovné a cena pro ŽELEZNICE je 21.900kč + startovné!Více info na www.artfordsport.com , www.fiestacup-afs.cz nebo na mailu HANSTOODV12@SEZNAM.CZ !

 

 

Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007