aktualizováno | 13.05.2010 21:06:48 | edda | přečteno: 5856x
Prohlášení Tomáše Drásty k trestu!!!
 

 

 Tak je po disciplinárce.Dostavil jsem se tam já(Tomáš Drásta) a můj kamarád,fanoušky oblíbený jezdec Pepíček Čermák. Nikdo jiný se nedostavil,takže vlastně ani přesně nevím, koho se to mělo ještě týkat. Prý jedenáct hříšníků,no aspoň by to bylo na fotbalový tým.Komise jednala velmi korektně. Přesně podle řádů,kde v článku 2.5.1 rozhodčího řádu je věta,která nám zlomila vaz:"jakákoliv účast na podniku nezapsaném v kalendáři a nepovoleném FAS......"A v tom je právě zakopaný pes.Byli jsme potrestáni přesně podle řádů.Odvolání k NOS by musel provázet úplatek, tedy pardon poplatek 20000,-Za současného stavu bychom to jistě prohráli a ještě dostali k úhradě náklady na řízení. Teda přátelé, já ty prachy radši prozávodím u Eddy. V případě posouzení rozhodnutí disciplinární komise občanského sdružení (AČR) příslušným soudem,což lze v tomto případě použít,je velmi pravděpodobé,že AČR je v podle svých současných řádů v právu.

 Žádost o licenci jsem sice podepsal v nouzi,za nápadně nevýhodných podmínek,ale podepsal. Takže sbohem licence,tedy po 27 letech už nejsem "závodník"! Všichni víme,že selský rozum,případně i demokratické zásady jsou na  naší straně. Ale jak na to? Pokusit se změnit rozhodčí řád tak,aby mohla komise rozhodovat pouze o přestupcích v rámci a bez vyjímky spáchaných na FASem zaštítěných podnicích. Aby AČR nemohla likvidovat takto lišácky své případné konkurenty z řad pořadatelů.Tak jo,já jdu do toho. Půjde někdo se mnou? Má někdo nějaký nápad? Co závodníci, zkusíme si to rozdat i na téhle trati?Právníci jsou vítáni a sportovně přiznávám,že bez jejich pomoci možná zmizí  prehistorickém chřtánu Autoklubu další licence.Ahojda Tomáš Drásta

 

 

 Výzva pro všechny majitele licencí jezdců,soutěžících,činovníků a pro sympatizanty. Dne 29. a 30.května se koná v Kdyni na super kopci zvaném Koráb další podnik "nepovoleného" mistrovství našeho oblíbeného Eddacupu. Prosím všechny kdo vyjadřují podporu Tomáši Drástovi,Josefu Čermákovi a všem ostatním,kteří byli nebo mají být potrestáni za účast na Eddacupu, aby přijeli na zmíněný závod,přihlásili se do závodu(s jakýmkoliv i seriovým autem) a vyjeli si odpočinkovým tempem 1x na Koráb. Startovné žádné,chování příjemné.Záměrem je demonstrovat nesouhlas se zněním řádů a s jednáním FAS.  Těšíme se do Kdyně.

 

 Ještě perlička! Pepík Čermák si došel pro licenci až p odjetí závodu na Točné. Zaplatil za sebe,spoujezdkyni Aničku a licenci soutěžícího dohromady 8000,-!!!! Dnes byl potrestán ročním distancem za závod na Zbraslavi a co s licencemi může,už pochopíte sami. Roztomilé,že.

 

Tomáš Drásta

 

 

jsussyqfg | 28.12.2010 04:13:51
dQRBd7 rrhmnwepvsxq, [url=http://fknxacjredvl.com/]fknxacjredvl[/url], [link=http://zgwbsfejqkrb.com/]zgwbsfejqkrb[/link], http://ijjtotmeupaf.com/
Honza Semlbauer | 16.05.2010 00:46:36
jenze to co se deje na ostatnich "volnych" zavodech jako je Triola atd. nahrava FASu k tomu, aby si takhle mohla diktovat. Protoze nas s nimi budou hazet do stejneho pytle a to je v pr...
Josef Fanta | 14.05.2010 22:11:54
Ono to uz musi prijit. A Fas musi s vrchy skoncit nebo se s necim sloucit. Nelze platit rocne licenci a svest se na mene a mene zavodech. Kde asi bude chyba. Proc uz dnes nikdo nechce poradat zavody? Ja si rikam ze licenci mam letos koupenou naposledy. Pristi rok klidne jedu EDU.
Honza Semlbauer | 14.05.2010 09:58:38
Tomasi a spol., tim, ze si se jim postavil si udelal neco vic nez jen "zavodnik z povolani"... ukazal si, ze ti o zavod vazne jde jako o sport pro vsechny. Klobouk dolu! Diky, ze s nami jezdite kluci...
Milan Schembera - dovrchu.cz | 14.05.2010 09:20:11
Jardo, Laudon je zapsaný v kalendáři FASu proto, že se na něm jede oficiální MMČR. S těmi licencemi je to pořešené smluvně a je to na delší povídání, to mi spíš zavolej, nejsem si jistý, jestli je vhodné s tím tu ostatní obtěžovat. Moje číslo je na stránkách dovrchu v sekci O serveru. (mluvím česky)
Jarda Malík | 14.05.2010 09:11:02
Milane, dvě věci k Tvému příspěvku. Ten dotaz redaktora nebyl trošku zvláštní, byl hodně pod pás. Bezpečnost je u nás samozřejmě na prvním místě a Ty asi víš, že u IHA to bude stejné. Ale děkuji, žes mi osvětlil jinou věc. Nevěděl jsem, že IHA má nějakou smlouvu s AČR. Pak už je mi jasné, že v IHA mohou licencovaní jezdci startovat a že mají jeden závod, ten na Laudonu zapsaný v kalendáři FAS. Nevíš, prosím Tě, jestli všichni tam startující, tedy i ti, kteří tam budou startovat v Mistrovství střední Evropy budou muset na ten jeden závod mít licenci FASu?
Milan Schembera - dovrchu.cz | 14.05.2010 08:53:10
Osobně bych nechtěl vyvolávat vášně. Nicméně zkuste nalistovat březnový časopis Motorsport, kde pan Malina udělal rozhovor s prezidentem AČR R.Ječmínkem a padla tam i otázka "hobby" závodů. Sice dotaz položený redaktorem byl trošku zvláštní, cituji část: "... s bezpečností na hobby závodech si nikdo hlavu neláme ...", což svědčí o jisté menší erudovanosti vydavatele, nicméně prezident AČR odpověděl celkem rozumně, a to, že se spolupráci mezi FAS AČR a pořadateli hobby závodů nebrání - důkazem jest platná smlouva mezi AČR a IHA (Berg Cup). Odpověď mi přišla jako velmi rozumná, ale rozhodnutí komise v souvislosti s tímto rozhovorem přijde trošku "ad absurdum". Kdyby komise udělala jezdcům "ty ty ty, dávej si na toto pozor", tak by se to dalo vzít tak, jakože se vlk nažral a koza zůstala celá, nicméně takto se opravdu tvoří mezi dvěma subjekty jistá propast. Bohužel celá tato situace nesvědčí vůbec nikomu a vůbec ničemu, ani jezdcům, ani pořadatelům a ve finále ani samotnému FASu.
Viktor Kunst | 14.05.2010 08:00:44
To je mi líto... Je škoda, že se FAS s pálením čarodejnic opoždil oproti normálnímu termínu. Jednoznačně vnitřní pravidla FASu odporují platným zákonům. Teoreticky by snad měla začít řešit policie na podání ne?
Pavel Baum. | 13.05.2010 23:31:13
Ahoj Tomáši a všichni ostatní před nebo již po potrestání. Rád Tě jakkoliv já či celý náš tým nejen ve Kdyni podpoříme (demonstrace nesouhlasu proti zněním řádů a jednání FAS), například avizovanou jízdou na Koráb. Odvážný lidé jako Ty, co mají odvahu se do něčeho podobného veřejně pustit držim moc palce, fadím jim a vždy rád osobně podpořím. Za SCUDERIA STRAŠNICE, Pavlik
Ales Weigert | 13.05.2010 22:20:58
aspon primym emailem na FAS jsem Vas chtel podporit a drzim palce !
Jarda Malík | 13.05.2010 22:20:28
Tomáši, je mi líto, že jsi Ty a Tví kolegové museli tohle absolvovat. Jen bych tě chtěl ujistit, že jsi rozhodně závodníkem nepřestal být, ale navíc jsi se opět osvědčil, jako člověk, který rozhodně nestáhne ocas a nechá sebou orat. Jsem rád, že zůstaneš jezdit u nás, ostatně ten jejich seriál ještě ani nezačal.
moto.cvok | 13.05.2010 22:19:11
Do Kdyně samozřejmě přijedu...
Ales Weigert | 13.05.2010 22:17:35
Skoda chlapi, ze jsem daleko, jel bych do toho kopce i na bruslich :)ALE TOHLE MI HNULO ZLUCI, drzte se a bojujte...
Ales Weigert | 13.05.2010 22:15:13
TO : FAS /Viceprezident FAS AČR pro řízení sportu: Pavel Babka/ Vazeni NE pratele automobiloveho sportu, nebudu zde vulgarni a sprosty, jelikoz jsme kultivovani lide a mame urcity druh inteligence,i kdyz mam plno ostrych slov na vasi adresu FASu. Mam jedno velike stesti, ze jiz neprispivam do vasi hluboke a bezedne kapsy at jiz clenstvim, ci nakupem nekdy az nesmyslnych soucastek narizenych od nekud z nebe do sveho zavodniho specialu. Nechci ani resit technicke vymozenosti, ktere se ne vzdy osvedcili jako napr. HANS, koneckoncu techniku je u vas zamestnano dost a mne to neprislusi o tom rozhodovat. Co mne ale rozpaluje do bila je ta vase vecna nenazranost a zabijeni a rozvijeni sportu v Ceske republice. I kdyz v Cesku jiz neziji, velice rad se vracim aspon fotografii ci videem abych se dozvedel co se deje v automobilovem sportu a reknu popravde v jistych pripadech se mi dela z vas zle a to predevsim kdyz bojkotujete, narizujete a jinak ruzne omezujete volny pohar, poradatele ne vami vhodnych klubu a podniku a to nemluve O POSTIHU JEZDCU, kteri na techto podnicich radi zkousi svoji techniku, uci se novym dovednostem s naradim, ktere uz diky vam je polovine skoro nedostupne !!! Pral bych si aby navstevnost techto volnych podniku byla jeste vyssi a aby startovni pole techto podniku byla jeste vice atraktivni pro verejnost, protoze z meho pohledu je tam spousta nadsenych a spravnych lidi, kde se zavodi srdcem a na penezi ! Poradatele techto podniku to delaji s nadsenim pro sport v republice a s dobrym umyslem, nikoli aby na tom vyrostli jako "zlatokopove". Kdyz takto zasedate pri tech vasich sezenich, pokuste se prijit na cestu spolecnou, kdy Cesky sport bude mit lepsi obraz v ocich verejnosti, kdy spolecne udelate maximum pro posadky a divaky, o tom by to melo byt a ne si hazet klacky pod nohy.... To je vse co si o teto cele veci myslim, nepotrebuji od vas nejakou rakci na muj email, jen az budete pocitat ty ovecky v tom vasem seznamu, co vas zivi, zapremyslejte o tom jestli se pro ne neda udelat vic.... Zabijite talenty, zabijite uz tak upadajici automobilovy sport v CZ..... S pozdravem Weigert Ales / byvaly clen / P.S: porovnal bych tuto celou zalezitost k politickemu sloganu : komuniste nas za 40 let dovedli do pr...., VY jste nasli zkratku !!! Sportu zdar.
Josef Lacina | 13.05.2010 22:06:45
Co založit Občanské Sdružení: Nezávislá Federace Automobilového Sportu? Jak má fungovat OS, vím, webový prostor není problém, právníka máme našeho klubového (pozn.OS Honda-club.cz)
MIREK.P- soukr. osoba | 13.05.2010 21:50:31
Je mi to moc líto Tome. Na jednu stranu se to dalo čekat, ale na druhou jsem doufal, že se zachovají nějak rozumně, že nebudou chtít rozpoutat otevřenou válku. Chápu, že Edův seriál nějak nemohou vydýchat, ale na druhou stranu, čím více lidí naštvou, tím více jich půjde jezdit jinam, a tím méně peněz pro ně... Navíc to, že jsi to podepsal, není rozhodující, protože smlouva podepsaná pod nátlakem, či za nápadně nevýhodných podmínek je neplatná. Navíc formulace "jakákoliv účast na podniku nezapsaném v kalendáři a nepovoleném FAS" je značně diskutabilní- z toho vyplývá, že se nesmíš zúčastnit ani závodu v kuželkách, nebo na lyžích, případně asi ani jako divák!!! No uvidíme, jak to dopadne, ale pokud budeš potřebovat jakoukoli podporu, tak se ozvi, můžeš se mnou počítat.
Nešpor David | 13.05.2010 21:09:45
Klucí jsem v tom sváma. Bohužel sem se dnes teprv vrátil s kamionem ze zahraničí,tak sem se nemoch dostavit.
Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007