aktualizováno | 16.05.2010 15:14:56 | dawe | přečteno: 4270x
Vyjadření našeho sportovního komisaře
 

  FAS spustil železnou oponu

 

 Všichni už víme, jak rozhodla disciplinární komise FASu. Potrestala ročním zákazem startu jezdce, majitele licence FAS( to, že ji jeden z potrestaných v době startu u nás neměl, svědčí o férovém postupu těchto opravdových orgánů) za to, že startovali na podniku nezapsaném v kalendáři FAS. Osobně je mi to trochu divné, neboť ve škole jsme se učili, že nevolnictví u nás zrušil patentem Josef II. V roce 1781.

 Naše závody v jejich kalendáři opravdu nejsou a jsme na to hrdí. Naši jezdci nejsou našimi otroky, abychom jim dovolovali, kam mohou a kam ne, notabene za jejich peníze. Zakládáme si na tom, že jsme, i když si také dokážeme ve vybuzené závodní atmosféře říci ostré slovo, dohromady kamarádi, které spojuje společná zábava.

 Chtěl jsem napsat, že rozhodnutí disciplinárky je bezprecedentní, ale ono to tak úplně není. Pánové si vybrali učitele, jen co je pravda. Do roku 1961 v Německu také lidé z proklamovaného ráje přecházeli, byť s obtížemi, aby se podívali, jaké je to na druhé straně. Zrovna tak se občas jezdci FASových závodů přijeli svézt k nám. A zjistilo se, že peklo není tak úplně peklo a ten ráj zase není tak úplně ráj. To se samozvaným vládcům ráje nelíbilo, protože přišli na to, že za chvíli zůstanou sami a nikdo je nebude živit a přes noc v srpnu 61 postavili Berlínskou zeď. Podobně se nyní zachovali vládci FASu. Jen je trochu jiná doba a tak při překonávání železné opony nehrozí zastřelení, jen Vám zakážou to, co máte hodně rádi. Ovšem pozitivně víme, že nakonec svobodná lidská vůle spolu s blbostí vládců zadrátovaných rájů dokáže železnou oponu rozvalit.

 Zatím znám jména dvou potrestaných Tomáše a Pepy. Jich a těch nejmenovaných ostatních je mi líto, že se stali obětními beránky a výstrahou pro budoucnost, ale hlavně, že teď asi zjistí, kdo je opravdový kamarád a podpoří je i jinak, než jen anonymním výkřikem.

   Jarda Malík, sportovní komisař

P.S.pokud se rozhodnete tento můj výtvor komentovat, prosím, vynechejte neslušná slova(pokud už si nemůžete pomoct, tak mi je řekněte do očí ve Kdyni) a nicneřešící zvolání. Ovšem vítány jsou konstruktivní nápady.

P.P.S.pod vlivem zjitřené atmosféry jsem rozhodl vyhlásit amnestii pro žlutě okartované hříšníky. Všichni, kromě těch, co mají ŽK za neomluvenou neúčast, mají dnem 14. května čistý rejstřík.

Honza S. | 15.05.2010 12:17:12
Aha Mirku, diky za opraveni :( ja ze jsem videl takhle maskovane lidi u nas v Moste atd. :)
Jarda Malík | 15.05.2010 08:44:50
Tohle jsem teď našel při procházení webu: VV Svazu Endura řešil informaci AČR k účasti jezdců na závodech, které neorganizuje AČR a vydává toto stanovisko: Jezdec mající licenci AČR se může na území ČR zúčastnit jakéhokoliv závodu bez ohledu kdo je organizuje. Jezdec nemůže být disciplinárně potrestán, neboť neporušuje platné řády AČR. Informace zveřejněná na webu AČR není právně podložená a proto VV Svazu Endura se od této informace distancuje. Za VV Svazu Endura: Jiří Pošik v.r. Vladimír Rudolf v.r. Bohužel nemám teď čas pátrat po tom víc. Ale Jiřího Pošíka mnozí znáte ať z motorek, tak i z rallye, zkusíme se spojit a uvidíme.
MIREK.P- soukr. osoba | 14.05.2010 16:31:24
Dobře míněná, ale bohužel špatná rada Honzo- "jakákoliv účast na podniku nezapsaném v kalendáři a nepovoleném FAS"- takže ani jako mechanik, ani jako divák!!!
Honza Semlbauer | 14.05.2010 14:39:37
Jendo, zapomnel si jeste preskrtnout jmeno na aute a obleci si v depu monterky jako, ze tam si jako mechanik ne? :D
Jenda K | 14.05.2010 13:02:11
to Milan: Ahoj Milane, máš pravdu, není to fér, ale to už přeci k FASu patří...
Jenda K | 14.05.2010 12:59:22
No tak jsme ve svobodný zemi Péťo, mužeš se přeci dobrovolně ponižovat a startovat pod cizím jménem, nebo najít vhodnej kanál blízko startu ze kterýho nenápadně vylezeš a hupneš do auta už v helmě aby Tě nikdo nepoznal, no a nahoře někoho poprosíš jestli by Ti někdo z fanoušků nodvezl auto zase dolu, Ty to zatím vemeš dolu přes les (samozřejmě v helmě kvůli bezpečnosti akce)no a vzhledem ke kvalitě a počtu startovního pole, určitě vyhraješ, tak akorát nevim jak to udělat se stupněma vítězů... Možná at Ti tu obrovskou finanční odměnu pošlou poštou... Nebo máš možnost jezdit normální závody, kde lidem nezáleží na tom co děláš o víkendech o kterejch s nima nezávodíš. Je to dost konstruktivní Jardo???:-) ještě mám dost propracovaný detaily toho maskování v depu, ale ty tady samozřejmě nemužu ventilovat.
Milan Schembera - dovrchu.cz | 14.05.2010 12:04:19
Ústecká 21 je nádherný závod a přijít o možnost startovat by přece nebylo fér. Co Ti, Petře, brání, aby si třeba startoval v Hronově pod pseudonymem?
Petr Mužík | 14.05.2010 11:12:25
Zdravím všechny, chtěl jsem jet Ústeckou 21, Hronov jsem bral jako generálku. O co jim sakra jde? V čem vidí tak zásadní problém? To se týká i MMČR závodů do vrchů nebo jen Rallye? Mohl by jste mi někdo poradit jak na to? Dá se dát vyjímka? Díky Petr Mužík
Honza Semlbauer | 14.05.2010 09:52:57
Jardo je to moc hezky napsane... sice to neni konstruktivni, ale sakra jsem si mohl vyzkouset tu zlutou kartu :D ale ted uz ji zase nechci :)
Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007