aktualizováno | 15.03.2008 21:29:16 | edda | přečteno: 2888x
Rozhovor - Míra Jakeš
Miroslav Jakeš ve svých 18 letech zahajuje už 13. sezónu za volantem 

Začínal ve svých 6 letech v roce 1996 na motokárách a od té doby závodí dodnes. Má za sebou 7 let závodů motokár a 5 let závodů automobilů do vrchu. Poprvé se stal vítězem Mistrovství ČR v ZAV v roce 2004 ve svých 14! letech. Bylo to ve třídě A 1400 s vozem Škoda Felicia Kit Car. V posledních dvou letech startuje s vozem Mitsubishi Lancer Evo IX a za jeho volantem dosáhl velmi dobrých výsledků.

Rok 2006 1.místo MČR ZAV sk. N

Rok 2007 1.místo MČR ZAV sk. N

                 2.místo   ME ZAV sk. N

                 4.místo ME ZAV absolutně kategorie I.

 

Jak jsi spokojen s loňskou sezónou?

Spokojen určitě jsem. V ME jsem startoval poprvé a vůbec jsme tak dobré výsledky nečekali.

Kdyby se Španělsku a Portugalsku nezlobilo auto bylo by to ještě lepší.

 

Co chystáš na letošní sezónu? Proslýchá se, že přestupuješ do soutěží!.

Letos pojedu celý seriál ME závodů automobilů do vrchu, některé závody MČR ZAV opět s vozem Mitsubishi Lancer Evo IX. Na voze se intenzivně pracuje a oproti loňské sezóně budeme mít tento vůz na stejné úrovni jako loňský Mistr Evropy Peter Juřena.

Objevím se i na některých automobilových soutěžích, pravděpodobně s vozem Citroën C2 R2. Pokud vše dobře dopadne, tak první start s tímto vozem bude koncem března na Valašské Rally.

 

Máš nějakou oblíbenou nebo naopak neoblíbenou trať?

Z domácích tratí mám nejraději Bánovce nad Bebravou, Ecce Homo, Ústí nad Orlicí, Lanškroun, Dobšinou a Brezno. Neoblíbené tratě jsou Zvolen a Náměšť nad Oslavou.

V Evropě se mi líbí švýcarské St-Ursanne kde jsem loni vyhrál a vytvořil traťový rekord a jednoznačně nejlepší je 18-ti kilometrové  Trento Bondone.

 
Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007