aktualizováno | 24.05.2010 19:41:40 | dawe | přečteno: 3687x
Psali jsme před rokem.........
 

                    Závody automobilů do vrchu – Kdyně

    Po roce se opět sejdou účastníci B&B elektro cupu závodů automobilů do vrchu v malebném pošumavském městečku Kdyně. Vrch Koráb se stal kultovním místem příznivců motosportu. Jsme rádi, že i my můžeme uspořádat jedno dvoudenní zápolení na této trati. Trať je opravdu specifická a jednoznačně nejpomalejší v našem seriálu. To by ovšem nemělo nikoho ukolébat, každé podcenění se může krutě vymstít.

   Jezdci a jejich týmy se již těší na skvělé zázemí, které je na opravdu vysoké úrovni a to i díky spolupráci s AMK Kdyně. Pokud bude hezké počasí jako loni, mohou účastníci vedle závodních kombinéz vyzkoušet i plavecké úbory na starosvětské plovárně, kde čekáte, že se každou chvíli musí objevit lázeňský mistr Důra. Pokud bude zima, je koupel povinná pouze pro havarující v první tréninkové jízdě!

Zatím se přihlásila stovka závodníků, závod si nenechá ujít nikdo z jezdců, kteří pomýšlí na titul ve své třídě, a tato konkurence slibuje napínavé boje ve všech třídách.

    Přihlášky potvrdilo mnoho známých jmen: Jiljí Chmelař, Vladimír Liška, Jiří Jírovec, Tomáš Zelenka, Antonín Eliáš, Tomáš Hank atd. Logicky se přihlásí i místní střelci, kteří by mohli jet se závázanýma očima.

    I v kategorii seriových vozů se sejde špička našeho seriálu, nejsilnější třída plná EVO a STI i s populárním „létajícím Finem“ Teemu Tirronenem.

    Mezi historickými vozy se diváci budou opět moci kochat nádhernou Alpinkou A 110 Tomáše Cmírala, kromě Jiljí Chmelaře uvidí i druhého velmi rychlého miníka, hosta našeho seriálu Otakara Teyschla, a další krásné a rychlé vozy minulosti.

    Trať na, případně z Korábu znají velmi dobře i rallyoví jezdci a několik z nich, možnost svézt se zde, přivábila na start. Premiéru v kategorii historiků by měl mít bývalý zkušený soutěžák Pavel Šofr s pěkně připraveným vozem Ford Sierra 2 WD. Účast potvrdil i další bývalý skvělý soutěžák František Fadrný z Blatné na Ladě VFTS, který na této skoro domácí trati bude mít jistě spoustu fanoušků. Další bývalý soutěžák Zdeněk Ponec si přijede zavzpomínat na to, jak tu před 35 lety vodil Renault 12 Gordini, tentokrát bude krotit R5 Alpine.

    Závod startuje u koupaliště Kdyně, cíl je na křižovatce pod Korábem. Prosíme diváky, aby respektovali pořadatelem vyznačená zakázaná místa a svou disciplinovaností přispěli ke zdárnému průběhu závodu. Trénink začíná po oba dny v 8h, předpokládaný start závodu bude ve 13,00 hod.



 
rosi | 26.05.2009 08:36:44
Peto to je snad jasný že mi to jen tak nedarujete!!!!!!!!))))
toca | 25.05.2009 20:21:18
Ladiku,zřejmě pojedeme podpořit SCUDERII strašnou několika stroji z Náchoda také!!!
Pavel Baum. | 25.05.2009 17:56:18
A hlavně po/jede podopřit team SCUDERIA STRAŠNICE, který je v průběžném pořadí na 4.místě!!
rosi | 25.05.2009 17:34:53
Ve třídě SE 1400 bude velký boj, protože Ládík ,,Rosa''tam jede vyhrát a deklasovat japonské kamikaze:))))
Paul Karl von Neugedein | 25.05.2010 23:41:48
Pokud se vám nebude chtít koupat ve studené vodě, tak se můžete vykoupat v novém aquaparku (otevren před měsícem) na druhé straně města Kdyně.
Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007