16.06.2010 09:15:16 | edda | přečteno: 3320x
Tisková zpráva - Nutrend Racing
 

  Nedaleko německého městečka Trier, v blízkosti lucemburských hranic, pokračovalo o tomto víkendu, již pátým podnikem, evropské mistrovství závodů automobilů do vrchu. Na team Nutrend racing, zde čekala technicky velmi náročná, 3715 metrů dlouhá trať. Tato trať, která je při konání Mistrovství světa v rallye jednou z rychlostních zkoušek  je také velmi úzká a rozbitá. Raritou tohoto závodu je i umístění depa, které je až v cíli a jezdci jsou z depa svážení po jednotlivých skupinách na start.

Po celý závodní víkend, jak již že v Trieru tradicí, bylo velmi proměnlivé počasí.

  V průběhu sobotních tréninků náš team na velmi nerovné trati jen těžko hledal limity. Zároveň největší starosti nám dělala zatáčka „v lomu“, při jejímž průjezdu nestačil našemu vozu rejd, tudíž nešla projet klasicky a při prvních průjezdech musel jezdec v této zatáčce i couvat. Při dalších tréninkových jízdách si jezdec již na tento úsek pomalu zvykal, ale i přesto nešlo zatáčku projet bez zastavení – na kontakt se svodidly při nájezdu a na kontakt se skálou při výjezdu. Tréninkové časy se postupně jezdci dařilo pomalu srovnávat s konkurencí, ale na špičku startovního pole jsme na této trati stále ztráceli.

  Při samotném nedělním závodě se již dosažené časy přiblížily původním cílům t teamu. V absolutní klasifikaci obsadil Václav Janík celkové dvanácté místo.

  Team Nutrend racing se o tomto víkendu zúčastní tentokráte domácího mistrovství, které pokračuje slovenským závodem v Dobšiné, pod již tradičním názvem „Dobšinský kopec“, který odstartuje 19.-20. června 2010.

 

mypahechn | 28.06.2010 20:04:33
52uciN mzxvaxkjjuir, [url=http://mkgwtwcegjqv.com/]mkgwtwcegjqv[/url], [link=http://humhqciovjng.com/]humhqciovjng[/link], http://wmzhpigdgxze.com/
Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007