01.04.2021 00:42:22 | | přečteno: 5764x
MOST! Důležité, nepřehlédněte!

  I díky bezproblémovému průběhu Valašské rally a podpoře Uamku je na cestě souhlas KHS s pořádáním závodu 1. - 2. května. Možná vás zarazilo datum 1. - 2., když původně avizovaný termín byl pouze 1. 5. To je právě ta bomba! Po posledním jednání padlo definitivní rozhodnutí o velice atraktivní variantě závodu, ke které organizační tým inspirovaly mimo jiné i závody Formule 1 v Singapuru a Abú Dhabí. Poprvé v historii nejen EDDA Cupu, ale v historii ZAV u nás vůbec se uskuteční závod v noci! 

 Noční závod přinese několik benefitů, které absolutně převáží těžkosti s ním spojené. Za prvé se vyhneme kolizi s dalším kopcovým seriálem, za což jsme byli veřejně peskováni, za druhé budeme moci jezdit o hodinu déle, neboť se chytře vyhneme na autodromu povinné polední hodinové pauze, za třetí noční závod přitáhne i mediální pozornost, za páté nám všem o víkendu zbudou dva volné dny.

 Organizátorům je jasné, že závodění za tmy přinese jezdcům určité komplikace. Naštěstí nám hraje do karet, že zrovna bude úplněk, takže úplná tma nám nehrozí. Systém závodu zůstává stejný, jen se prostě posouvá. Po večeři bude rozprava, pak bude 45 minut volné ježdění po skupinách, následovat bude jeden měřený trénink a dvě závodní jízdy. Druhý závod bude mít opět jeden měřený trénink, ale tři závodní jízdy, z nichž se budou sčítat dvě nejrychlejší. Z organizačních záležitostí se tedy nic nemění. 

 Nicméně je nezbytný pro tento závod dodatek k technickým řádům týkající se osvětlení závodních strojů. U produkčních vozů a většiny historiků je to bez problémů, ty jsou vybaveny funkčním osvětlením. U závodních speciálů bude povinné vzadu minimálně jedno červené světlo ve středu spodní hrany zadního okna a dvě reflexní plochy - čtverce 10 x 10 cm, resp. kruhy o průměru 10 cm barvy červené, oranžové, nebo žluté umístěné max. 20 cm od nejširšího místa obrysu. Přední osvětlení není předepsané, je libovolné, je v zájmu každého vidět co nejlépe, na technické přejímce se bude pouze kontrolovat stabilita případného upevnění a absence ostrých hran. S případnými dotazy se s důvěrou obracejte na technické komisaře, rádi s vámi vše prokonzultují. 

 Pro zvýšení bezpečnosti bude prostor retardéru nasvícen zapůjčenými filmařskými reflektory instalovanými tak, aby neoslňovaly jezdce.

 Kompletní ZU k závodu bude vyvěšeno v obvyklém termínu.

 Věříme, že přes svou nezvyklost, si noční závodní atmosféru užijete a úroveň EDDA Cupu se opět posune o level výš.

 Za organizační tým EDDA Cupu Jarda Malík 

Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007