aktualizováno | 18.10.2021 16:21:34 | edda | přečteno: 4532x
ZAV Autodrom Most 23.10., pozvánka

ZAV EDDA CUP, AUTODROM MOST, 23.10.2021, pozvánka

V sobotu 23. října na mosteckém Autodromu posledním dvojzávodem zakončí letošní sezónu nezávislý seriál závodů automobilů do vrchu EDDA Cup. Konečně se závodníci sejdou na kvůli protiepidemickým opatřením několikrát odloženém závodě. Původní seznam přihlášených se naplnil na konci prosince 2019 a od března 2020 se termín doplouval až k nadcházejícímu víkendu.

Mostecký závod bude probíhat podle ozkoušeného formátu, po pátečních přejímkách v sobotu ráno začne rozpravou před tréninkem prvního závodu, který začne v devět hodin. Do předepsané polední přestávky jsou naplánované tréninkové intervaly jednotlivých skupin a dvě měřené závodní jízdy. Ve 14 hodin je naplánován začátek druhého závodu, jehož časový harmonogram bude stanoven operativně podle situace tak, aby dění na dráze skončilo nejpozději v 18 hodin. Po skončení závodních jízd dojde k vyhlášení nejlepších v jednotlivých třídách na podiu vedle boxů.

K závodu je přihlášeno  155 závodníků, nechybí mezi nimi špičky EDDA Cupu David Černý, Eduard Patera, Lukáš Suchomel, Martin Zelenka, Tomáš Omelka a další přední závodníci, v Saxo cupu bude opět závodit vedoucí závodnice dámského poháru Hana Vaňková. Závod na mosteckém autodromu vždy přiláká i mnoho závodníků, kteří v EDDA Cupu nestartují pravidelně, na start se tak postaví hokejový internacionál a automobilový závodník, kovaný tatrovák Stanislav Hajdušek s maratónskou Tatrou 603 GT, nebo s o padesát let mladším vozem také kategorie GT Chevrolet Corvette ZR06 špičkový jezdec Jiří Jupa, mezi „gétéčky“ startujícími ve třídě nejsilnějších dvoukolek najdeme čtyři Porsche 997, jedno s Davidem Nešporem, dvě Lamborghini, Gallardo Zdeňka Kmínka a Huracán Martina Jermana. I v dalších skupinách a třídách bude závodit spousta zajímavých vozů a kvalitních závodníků.

Doufejme, že se mostecký závod vydaří a bude důstojným zakončením úspěšné sezóny 2021. Vstup pro diváky je bez omezení a zdarma. V areálu autodromu je nutné dodržovat protiepidemiologická nařízení.

Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007