aktualizováno | 10.02.2023 15:06:09 | edda | přečteno: 2816x
R O Z H O V O R před sezonou 2023

R O Z H O V O R

 

Zdeněk Tichý se synem Dominikem je stálicí Edda Cupu, vloni poprvé vybojovalo rodinné duo první dvě místa ve třídě E-1600. Od počátku závodí s vozy Ford, mnoho let již s Pumou, která je neustále vylepšována.

 

Od kdy vlastně jezdíš v Edda Cupu? Už je to tak dlouho… J

  Moje zkušenosti s Edda Cupem , tedy závodním, začaly v roce 2011 , prvním mým závodem byl Autodrom Most. Jel jsem s fiestou 1,4. Klepaly se mi ruce a pletly se mi nohy, ale ta atmosféra mě pohltila. Od Té doby jsem chyběl pouze na pár závodech Edda cupu, jen Fiestu vystřídala Puma.

 

 A jak probíhá příprava na novou sezonu?

  No akorát mi přišly poslední díly na motor, který prochází generální opravou a nyní je rozložený na ponku, ale snad vše stíháme. Převodovka, s kterou se trápíme již od loňského Makarova, kdy se dlouho nedařilo odhalit příčinu, je již snad definitivně připravená.

 

Co soupeři, je všeobecně známo, že tato výstavní třída v současné době trpí nedostatkem rychlých vozů?

Ano, je to tak, Míru Černého nám přetáhl Josef Panožka do svého týmu Porsche a vypadá to, že tak tomu bude i letos. Honza Reiss již nejezdí pravidelně, a potvrdil mi, že i v této sezoně pojede pouze vybrané kopce. Kuba Astl chystal nové auto, ale nějak se po něm slehla zem??? Čekal jsem i více startů německého jezdce Karla Theila s jeho špičkovým vozem Ford Escort. Ovšem měl by k nám přestoupit nováček seriálu Jiří Stupka, který pro svou novou Ladu VFTS opatřil sekvenční převodovku.

 

No a již dlouho se štěbetá o přestupu Josefa Srnského k vám do třídy?

Ano, Pepa se k nám chystá. Ovšem má nějaké zpoždění se stavbou motoru, tak přesně nevím, kdy se do bojů zapojí.

 

Když koukneme na kalendář, které tratě jsou tvé oblíbené?

 Moc rád mám Kdyni, ta mi vyhovuje, vloni jsem tam byl velmi spokojen s výsledkem a dosaženými časy. Makarov také patří k oblíbeným, je tak velká divácká kulisa, krásné jihočeské prostředí, pohodové depo. Brdy jsem myslel, že to bude nudná trať, ale mýlil jsem se, je  opravdu náročná, technická s kvalitním povrchem a dobrou délkou. Jsem zvědav na slovenskou trať, vloni jsem nemohl startovat, jen se bojím, jestli nebude krátká převodovka.

 

A která trať Ti nejvíce chybí v seriálu?

Jednoznačně Radotín a také Zbraslav, ty patřily k mým nejoblíbenějším. Vrchlabí, které se zřejmě vrátí mé sympatie moc nemá, nevyhovujeme mi povrch a také je velmi nebezpečná, bez svodidel.

 

Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007