aktualizováno | 24.04.2023 12:49:31 | edda | přečteno: 2969x
ZAV Makarov 29,30.4.2023, Pozvánka
ZAV Makarov, pozvánka

O víkendu se na trati mezi Makarovem a Kraselovem uskuteční podnik nezávislého seriálu závodů automobilů do vrchu EDDA Cup.

Po třetí se závodníci tohoto seriálu zde sejdou, aby bojovali o co nejlepší umístění v jednotlivých vypsaných třídách v kategoriích produkčních aut, závodních speciálů a historických závodních aut. Bude je čekat náročná 3 000 metrů dlouhá trať s převýšením 101 metrů. Na této trati se v minulosti závody automobilů do vrchu jezdily, vedly tudy i rychlostní zkoušky Rallye Otava, v současné době je náš úsek součástí Rally Pačejov. Start se nachází v obci Makarov na příjezdu od Katovic, cíl se nachází před obcí Kraselov. Parkoviště závodních strojů je v areálu ZD Pracejovice.

Sezóna vrchařských závodů se nám teprve rozbíhá, jedná se o první závod na přírodní trati, k závodu v současné době přihlášeno 80 jezdců závodících v kategoriích produkčních aut, závodních speciálů a historických závodních vozů, které jsou rozděleny do tříd podle objemu motoru. Mezi přihlášenými je několik nováčků a zajímavých jmen. Např. po hodně dlouhé době by se u nás měl představit zkušený soutěžní jezdec Jan Sýkora, který zdejší trať velmi dobře zná z výše uvedených erzet. Také je přihlášená početná skupina jezdců z Německa, kde nechybí velmi rychlý Karl - Heinz Thiel na NSU TT. Nováčkem bude Günter Brandl na P205 ve třídě E-1400. Na proběhlé Praha Revival potvrdil start soutěžácký klan Sovů z nedalekého Zdíkova, kteří zde budou testovat nově postavenou Ladu VFTS.

Program začíná v sobotu ve tři čtvrtě na devět první ze dvou tréninkových jízd. Po polední přestávce startér vypustí do první závodní jízdy prvního závodníka ve třináct hodin. Na první závodní jízdu plynule naváže druhá jízda, po jejímž skončení do hodiny dojde v prostoru depa ke slavnostnímu vyhlášení výsledků a předání pohárů nejlepším na stupních vítězů.

Organizátoři i jezdci zvou k návštěvě závodu všechny fanoušky motoristického sportu, budou pro ně vyhrazena divácká místa, z důvodů bezpečnosti budou označeny i zakázané prostory, v kterých se během závodních jízd nesmí nikdo zdržovat. Pořadatelé prosí všechny diváky, aby při sledování napínavého dění na trati nezapomínali na zdravý rozum, chovali se ohleduplně k přírodě, respektovali soukromý a obecní majetek a bez výhrad se řídili pokyny traťových pořadatelů. Jen tak lze zajistit bezproblémový průběh této organizačně náročné motoristické akce.

Podrobnější informace o závodu i celém seiálu EDDA Cup lze najít na stránkách www.edda.cz/mscrdovrchu, na místě bude zdarma distribuována ročenka EDDA Cupu s portréty jezdců, kalendářem, plánky tratí a dalšími zajímavostmi.

Na shledanou o víkendu v Makarově!

Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007