30.05.2016 09:36:09 | edda | přečteno: 11636x
Pozvánka do Kdyně

ZAV EDDA cup, Kdyně- Koráb, 4.- 5. června 2016, pozvánka


V sobotu a v neděli 4. a 5. června se uskuteční ve Kdyni na Korábu další závod nezávislého seriálu závodů automobilů do vrchu EDDA Cup.

 Kultovní trať na Koráb přivítá závodníky, kteří zde změří své síly ve čtvrtém závodě této sezóny.

Jezdce čeká velmi známá trať ve Kdyni je dlouhá 2 500 metrů s převýšením 105 metrů. Depo se nachází na parkovišti před kdyňskou plovárnou, odkud se bude i startovat, a při příjezdové komunikaci od města.

V současné době je přihlášeno skoro 90 závodníků, mezi nimiž nechybí nikdo ze špiček jednotlivých tříd. Diváci nebudou ochuzeni o souboj největších favoritů kategorie nejsilnějších produkčních aut závodnické legendy Jiřího Háka na Mitsubishi Lancer s úřadujícím mistrem Martinem Lvem na Subaru. Po čase se v této třídě objeví bývalý přední pilot Zdeněk Hořánek s Mitsubishi.. Ve třídě nejsilnějších závodních speciálů budou patřit k největším favoritům dva závodníci Racing teamu Svijany Tomáš Kučera a Lukáš Kubíček, v této třídě bude startovat bývalý reprezentant v automobilových soutěžích, mnoha úspěchy ověnčený Pavel Šofr s Fordem Escort Cosworth, vozem na kterém ukončil svou bohatou kariéru. Ve třídě historických závodních aut do dvou litrů vzbuzuje velký zájem první start Eduarda Patery na VW Scirocco, poprvé se ukáže nakolik se zúročí energie vynaložená do stavby nového vozu v soupeření s úřadujícím mistrem třídy Ivo Králem na prověřeném VW Golf.

Pro lokální patrioty bude zajímavý i Saxo cup, ve kterém se utkají dva místní borci Jakob Kawalek a Pavel Lehman.

Zajímavá trať vždy přiláká i několik zahraničních hostů, kteří jinak v seriálu pravidelně nestartují.  Letos přijedou opět závodníci z Německa s velmi rychlými vozy NSU a Audi v kategorii historiků. Zpestřením bude start A. Thiela se spiderem Brixner B9, s takovým spiderem sbíral vavříny po celé Evropě jeden z našich nejúspěšnějších vrchařů Miroslav Adámek.

Program závodu začne v sobotu ráno v půl deváté tréninkem. První závodní jízda je naplánována na 10 hodin. Po jejím skončení plynule navazují další jízdy, jen v poledne s hodinovou přestávkou na oběd. V neděli dopledne se odjedou dvě závodní jízdy mezi devátou a dvanáctou hodinou. Po jedné hodině odpoledne zakončí celý závodní program závěrečné dvě závodní jízdy. Krátce po dojetí poslední závodní jízdy a sečtení všech časů dojde v prostoru startu k vyhlášení vítězů a předání pohárů nejlepším ve všech vypsaných třídách.

Kdyňský závod do vrchu se jezdí unikátním systémem. Místo obvyklých dvou závodních jízd každý den čeká na závodníky osm závodních jízd, do konečného pořadí se počítají všechny jízdy, závodníci a jejich technika musí tedy kromě rychlosti osvědčit i vytrvalost a spolehlivost.

Závod EDDA cupu na Korábu přitahuje každoročně velkou diváckou návštěvu. Organizátoři i jezdci EDDA cupu si této přízně velmi váží a těší je a pro bezpečnost diváků dělají maximum. Podél trati budou pro fanoušky vyznačena divácká místa a vymezeny zakázané prostory, kde se v průběhu závodu nesmí nikdo vyskytovat. V zájmu bezproblémového průběhu závodů prosí organizátoři i jezdci všechny diváky, aby při sledování napínavého dění na trati nezapomínali na zdravý rozum, respektovali značení, bezvýhradně se řídili pokyny traťových pořadatelů a byli ohleduplní k okolní přírodě.

  Vstup na závody je zdarma, rovněž zdarma je na místě distribuován tištěný průvodce sezónou EDDA cupu s informacemi o jezdcích a tratích. Podrobnější informace o závodu, seznam startujících a další informace o EDDA cupu lze nalézt na www.edda.cz/mscrdovrchu.

  Všichni fandové motoristického sportu, příznivci závodů do vrchu a EDDA cupu zvlášť jste srdečně zváni do Kdyně!


Jarda Malík

Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007