aktualizováno | 07.11.2020 19:58:40 | edda | přečteno: 4183x
Rozhovor s nováčkem seriálu Jakubem Šafaříkem

 

1. Můžeš se krátce představit? (jméno, třeba věk, auto/třída, tým, třeba bydliště, profese, koníčky, rodina)

Jmenuju se Jakub Šafařík, je mi 31. Jsem absolutním nováčkem v seriálu EDDA Cup a také v aktivním motorsportu. Jezdím třídu N1600 se Saxem VTS z naší skromné "stáje" ARROW Motorsport. Pocházím z Nymburka, nyní žiju v  Moravskoslezském kraji - dlouhý příběh :-D. Pracuju v energetice, i když vystudovanou mám ekonomii.
 

2.Jak se Ti líbila uplynulá závodní sezóna, splnily se tvoje plány a očekávání?

Navzdory tomu, že byla premiérová, tak myslím, že mohu být spokojen. Cíle byly jasné: "očuchat" si auto, nasbírat zkušenosti, poznat tratě, poznat fungování systému závodů do vrchu a hlavně auto někam nezahodit. Myslím, že vše se podařilo. Vzhledem k tomu, že se závoděním začínám a před EDDA Cupem jsem nikdy nezávodil (až na nějaký ten autoslalom na letišti a Rallye Revival), tak k tomu přistupuji s velkým respektem a i moje cíle nemohou být přehnané.
 

3. Co považuješ za největší úspěch, ev. největší zážitek, který závod sis opravdu užil?

Největší úspěch pro mě je to, že jsme postavili auto a začali jezdit. Nejsem ze závodnické rodiny, nikdo v rodině není mechanik, máme pouze jednu malou garáž bez elektriky a dvorek u tátova domu. Takže jsme si museli tu cestu vyšlapat úplně sami. Když bych to vzal z pohledu odjetých závodů, tak se povedlo 2x 3. místo na Polygonu Most, to bylo super. Trať jsem si nejvíc užil v Jemníkách – krásná rytmická trať. Závodní atmosféra se mi nejvíc líbila na slovenské Babě.
 

4.a) Proč vlastně jezdíš EDDA Cup?

 Protože parta pořadatelů a závodníků je téměř stejná jako na Revivalech, na kterých jsem si k motorsportu "čuchnul" poprvé. Fajn lidi, přátelští, nápomocní, skvělá organizace…
    b) Co bys v EDDA Cupu změnil?

Na nic jsem zatím nepřišel. Možná jen Radotíně přifouknout depo :-D

c) Přemýšlel jsi, co bys dělal, kdyby nebyl EDDA Cup?

Možná bych se vůbec nedostal k závodění. Teď, když jsem už součástí toho kolotoče, tak si to ani představovat nechci :-).
 

5. Plány a cíle na příští sezónu?

Sbírat zkušenosti, poznávat tratě, nerozbít auto, přistupovat k závodům s respektem a hezky si zazávodit. Na tratích, kde už jsem jel, bych rád zrychlil a zapracoval na sobě. Pokud by se povedlo nějaké pódiové umístění, tak to bude skvělé.

 

6.Jaké je Tvé závodní auto snů? (třeba jedno pro EDDA Cup a jedno z celé historie motorsportu, nebo třeba i zatím neexistující :-) )

Pro EDDA Cup by se mi líbil nějaký historik, třeba 130 LR, 130 RS... (velmi vzdálené sny :-)). Z celé historie motorsportu - Quattro S1, Delta  HF Integrale či Stratos (auta, která vykouzlí úsměv na tváři).


 7. Chceš někoho z rodiny, kamarádů, soupeřů, sponzorů vyzdvihnout, někomu poděkovat?

Rád bych poděkoval tátovi, který to se mnou všechno od začátku absolvuje a podporuje mě. Velké poděkování si taky zaslouží týmový kolega Kuba Emingr, Tomáš Kutmon ze Speed company, Pepa Čermák jr. a další, kteří mi pomohli a pomáhají. Vyzdvihnout bych chtěl  soupeře za přátelskou atmosféru a pořadatele za skvělou organizaci.




Mějte se fajn a snad brzy na viděnou, J.
Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007